Promenad och bantning

Just nu går Molly på "bantning". Hon får 12kg hösilage och det trycker hon i sig på typ två sekunder även fast hon har vanligt SMHN i hagen och dubbla i boxen. 12kg ska räcka, det är till och med lite för mycket för att göra en snabbare bantning men jag vill inte ta bort mer för jag vill inte att hon ska få kolik. Men jag blir galen på henne för hon bokstavligen trycker i sig maten och jag har ingen halm just nu att blanda ut det med. Om två veckor så flyttar vi ju och då kommer vi få halm. Men då kommer hon också få minde mat om dagarana, det är därför jag känner att hon måste gå ner lite i vikt redan nu så att det inte blir en chock när vi flyttar. Får se om jag får lösa det på nåt annat sätt...

Igår tog vi i alla fall en promenad och Molly fick beta lite emellanåt. Det var riktigt fint väder, fast jag hade klätt mig för varmt så jag blev helt svettig :P men när vi var i skuggan i skogen så var det riktigt mysigt :)


Bild från betningen häromdagen :)


Att lita på

Igår så tänkte jag att vi skulle ta ett kort padockpass i halsringen. Vi skrittade fram lite ute för hand i grimma och gick sedan in på ridbanan. Vi red väl typ max tio minuter för Molly var helt ointresserad så jag ville inte tvinga henne om hon inte känner för att jobba. Hon jobbar så bra när hon väl vill så det är bara dumt att pressa henn när hon inte vill. Men jag kände då att idag hade Molly precis rätt lugna energi för att prova rida ut i bara halsring för första gången. Och det var helt rätt!

Vi skrittade bara den korta skogsrundan på ca 15 minuter men det var så härligt! Vi gjorde en hel del halter för att vara säker på att Molly lyssnade och det gick bra. De kunde varit något bättre men tillräckligt bra för hon stannade efter typ ett-två steg oftast. Hon ryckte till för några fåglar som flög upp men lyssnade ändå på mig. Hon vände också några gånger för att gå tillbaka hem (även fast det var kortare hem åt det hållet vi gick) men hon lyssnade på halsringen och vände tillbaka. Jag fick helt enkelt lita på att Molly klarade av detta och det gjorde hon galant! 

Det är en sån härlig känsla när man bara känner att just nu är detta helt rätt. Imorgon kommer vi förmodligen inte kunna rida i halsring men kanske om två veckor eller 1 månad igen, det får vi helt enkelt se :)




Det dokumenterades självklart med en tränslös öronbild :)


Till bloggens startsida