A Summer Day

Bilder från i onsdags då Gullan och jag fotade varandra när vi red. Vädret blev tyvärr inte som jag hade tänkt mig men bilderna blev bra ändå. Vi tog lite bilder i hagen också som jag tänkte använda till en ny header :)
 
 
 
 

Snart dax för ridning.

Ska ut i stallet om en stund och rida ut med Dittes nya medryttare för att visa henne de närmaste ridvägarna. Förmodligen så ska vi klättra i grustaget. Molly skulle nog föredra att dra en galopprepa genom hela grustaget än att klättra sakta upp för en backe, haha!
 
Pay ´n Jumpen idag gick bra för Tessan och Skrållan! De fick tyvärr 4 fel när Skrållan hoppade av för sent men förutom det så gick banan galant! Skrållan verkade jättenöjd över att vara ute på tävling med mycket hästar och folk. Hon växte nog 10cm av all uppmärksamhet, haha! Kommer lite fler bilder i kväll efter jag har ridit :)
 
Förhoppningsvis så ska jag och Molly ut på Pay ´n Jump på runsten den 20:e Juli, det ser jag verkligen fram emot om Molly kan fortsätta att vara frisk och gå ner lite(mycket) i vikt :D
 
Tessan och Skrållan på framhoppningen.
 
Imorgon så ska jag rida på morgonen och sedan åka hem till mamma :) Förhoppningsvis så sover inte Molly när jag kommer ut...
 

Hård träning för fettoponny

Idag blev det lite galoppträning för fetknoppen Molly.

Vi red i hagen och tränade på att få en känsla av att rida i uppförsbacke. Molly jobbade på bra och var riktigt lätt i fram till och från. Gräset i hagen hjälpte också till att få henne lättare eftersom hon lyfte mer på benen i det höga gräset. Så när hon blev för tung i handen och inte lyssnade på mina förhållninger så svängde jag in henne i det högre gräset och då blev hon genast lättare!

Hon gjorde bra galoppfattningar från skritt men avsaktningarna kunde ha varit lite bättre. Men hon gav en bra känsla när vi hade galopperat en stund, hon var lätt fram och väntade in mig istället för att bara rusa på framåt. När vi travade av så gick hon jättefint, hängde bara i handen ett fåtal gånger.

Imorgon så ska jag följa med Ditte och Tessan på Pay n Jump på Runsten. Tessan och Skrållan ska hoppa 80cm. Det ska bli kul att följa med och även fota såklart :D

Bild från igår på morgonen, tröttmössa ;)

Mysig skogsritt

Red ut på en längre skogsrunda idag barbacka. Molly var lite seg och ville vända hemåt en del men när vi travade och galopperade så hade hon minsann fart i benen.

Vi skrittade mest men la in lite trav och galopp. Hon gick väldigt fint i traven och koncentrerade sig bättre än vanligt, det var trevligt för omväxlings skull. Vi galopperade väldigt lite men hon gick bra ändå. 

Vädret var super, det var lite molnigt så det var inte för varmt och så kikade solen fram ibland och påminde om vilken härlig sommar det faktiskt är :) Det var verkligen en toppen-uteritt!

filmohlist

Det känns som om det enda jag gör på dagarna är att kolla på film, hehe!
 
Men jag är ute några timmar i stallet också. Igår så kom jag hem från mamma på eftermiddagen och gick ut i stallet en stund efteråt. Jag och Gullan hade planerat att jag skulle fota henne när hon red men det blev ändrade planer när vi såg att Hibbi hade ett infekterat sår på benet och benet hade också svullnat en del. Så det blev ingen fotografering igår men vi bestämde att vi skulle försöka imorgon istället då hon ska rida Ph.
 
Istället för fotografering så satt jag, Gullan  och Ditte och pratade i eftermiddagssolen, mysigt :)
 
Efter pratstunden så fick Molly en liten ridtur innehållande klättring och lite trav bredvid beteshagen. Efter framskrittningen så klattrade vi i en jättebra backe som fanns precis utanför gården i skogen. Sedan blandade vi klättringen med trav på en gräslänga bredvid hagen. Molly var lagom pigg och pustade högt när vi klättrade!
 
Idag så red jag Molly i hagen igen och hon var pigg. Hon var bara lite väl tung i handen så vi jobbade mycket på det och Molly kändes lite trött efteråt iallafall. Det känns faktiskt som om Molly inte har tappat så mycket kondition efter den ofrivilliga tre veckor långa vilan. Hon galopperar gärna på själv men det kan ju vara att hon bara är pigg också så jag vågar inte rida på för mycket ändå. Det verkar ju vara så lätt för henne att bli halt på frambenen...
 
Gammal favoritbild :)

Jag var hurtig...

...men det var inte Molly.
 
Jag gick ut i stallet 7.30 imorse för att jag tänkte vara lite hurtig och rida och fixa med vatten till hästarna för att sedan komma iväg tidigt till mamma.
 
Morgontrötta hästar...
 
Men det första jag ser när jag kommer nära hagen är att hästarna har haft sönder grinden mellan hagarna så att hela flocken gick tillsammans. De ska egentligen vara avskilda för att Phantasia och Skrållan inte har varit snälla mot Hibbi tidigare. Men tydligen så dög inte denna avskiljning åt hästarna. Så hela flocken hade sovstund när jag kom. Ingen hade några sår eller skador och det verkade hyfsat lugnt så vi bestämde oss för att de skulle få gå kvar allihopa i samma hage.
 
 
Så tänkte jag ju rida på morgonen också, men Molly tyckte inte att det var någon intressant tanke. Jag tog på grimman men hade bara en tjurig sten i andra änden av grimskaftet. Så det blev ingen ridning... När jag hade hållt på med vattnet en stund så la sig Molly ner och sov. Jag verkade ha kommit ut hagen just vid den tid som hästarna är som tröttast på dygnet.
 
Jag kom iallafall iväg till mamma runt 11 så det blev hyfsat tidigt. Hemma hos mamma så har vi ätit god mat och tårta. Nu ska jag spela The Sims3 en stund och njuta av att vara lite hästledig :)
 
 
 
 
 
 
Såhär pigga var de när jag gav upp tanken på att rida och fick gå in igen...

Mollysäkrat stängslet

Idag gjorde jag inte så mycket på förmiddagen. Gick ut och kollade hästarna och fyllde på vatten. Alla hästar var hela, dvs fria från sår som de annars jämt och ständigt får, så jag var nöjd och gick in igen.
 
Gick ut lite senare och mockade lösdriften och sen så hade jag insläpp i hyresstallet(lite pengar kan ju behövas nu när man är arbetslös) och det gick fortare än kvickt för flera hästar har åkt iväg och några går ute dygnet runt.
 
När jag var klar med insläppet så gick jag ut i beteshagen och fixade med eltråden. Den nedre tråden behövde spännas på några ställen så det är fixat nu och håller förhoppningsvis när Molly ska försöka rymma om några veckor när hennes bantningshage inte duger åt damen längre...
 
 
Efter stallfixande så hade vi midsommarmiddag och lite födelsedagsfirande för mig. Jag fyller inte år förens imorgon men då ska jag åka till mamma och fira så det fick bli idag istället. Vi åt grillat med glass och jordgubbar till efterrätt, mums!
 
 
När ätandet var klart så begav jag mig ut i hagen för att kolla hästarna innan natten. Min trogna följeslagare, Freddy, följde också med till hagen.
 
Alla hästar var hela, så efter lite mys så gick jag in igen. Det blev ingen ridning idag men imorgon ska jag upp tidigt och rida och fixa stallet och sedan bege mig till mamma :)
 
 
Freddy, min gosiga förföljare!
Äta kan hon!
Molly fick inget kli av mig så hon provade Phantasia istället och det gick för sig!

Ny design

Äntligen har jag bytt till en ny somrig design. 
 
Jag blev nöjd men egentligen så skulle jag vilja ha ridbilder i headern. Jag tycker det blir bättre om man ser hästen och ryttaren tillsammans i headern när man kommer in på en blogg. Förhooningsvis så ska jag och Gullan fota nya ridbilder i veckan så då kanske jag kan byta ut headern :)
 
Jag lyckades också göra en klantig tabbe med headern. Det kanske syns att det är dålig kvalite på headern och det är för att jag råkade göra den 100px för liten... Jag vet inte hur jag lyckades göra det eftersom jag använde den gamla headern som mall... Jaja, headern är ändå förhoppningsvis tillfällig så det gör inte så jättemycket :P
 
Gamla designen:
 
Nya:
 

Summertime!

Bilder från första betessläppet för Hibbi och Chindra. Skrållan, Phantasia och Molly har gått sedan några dagar tidigare. Härtarna är avdelade i två olika hagar för att det inte har gått bra ihop tidigare men vi ska försöka släppa ihop alla, förutom Molly som ska gå i en egen bantningshage, om några dagar. 
 
De njöt såklart i fulla drag av att bara få äta, äta och äta!
 
 
 
 
Det ökända diket som Hibbi lyckades ta sig över efter lite övertalning!
 
 
 
 

Ridning i hagen

Jag kunde verkligen inte komma på någon bra titel på blogginlägget, hehe...
 
Idag har jag ridit både Molly och Phantasia. Eftersom att Molly inte kan vara med på hoppningen imorgon så frågade jag Ditte om jag kunde hoppa Ph och det fick jag, så idag red jag PH, dels för att hon skulle inte ridits alls om inte jag gjorde det och dels för att jag behövde känna hur hon är att rida. Jag rider ju inte Ph, eller någon annan häst heller, särskilt ofta så det är ganska annorlunda jämfört med Molly.
 
Molly var först ut och fick sig ett kort pass i hagen som är tom nu när hästarna går i beteshagen. Vi skrittar och travar bara fortfarande men Molly var jättepigg och även lite orolig för att de andra hästarna inte var där. Hon brukar ju inte vara så brydd av det inte finns några hästar i närheten men ibland så får hon för sig att hon är ensammast i världen. Så hon gnäggade en del och drog lite mot utgången men det gick bra ändå.
 
Jag är inte säker på om Molly är helt bra i frambenen än men det var svårt att avgöra om hon var halt eller inte eftersom underlaget i hagen är lite ojämnt men hon gick ju på bra framåt så jag ser det som ett bra tecken.
 
Påväg ut från hagen efter passet
 
Ph red jag på utebanan med lite assistans av Ditte. Ph måste gå väldigt mycket framåt för att gå bra och hon kräver en hel del mer skänkel än Molly så det var lite knepigt. Men det kändes bra och vi hoppade en liten studs också och det var kul. Ph är väldigt lättriden, hon kan vara något seg ibland om man inte skänklar ordentligt men när hon går fram så är det jätteenkelt.
 
Efter Ph's pass så var jag helt slut i kroppen och det var så skönt, haha! Jag har ju inte ridit ordentligt på tre veckor så det var kul att äntligen få rida mer än i trav. Nu ska jag sova, god natt!

Rida igen :)

Igår så såg Molly äntligen hältfri ut när jag longerade henne! Så jag borstade och tränsade och begav mig ut i skogen barbacka.
 
Vi skrittade bara, förutom några travsteg som Molly självmant la in. Men vi ska ta det lite lugn innan jag vet att hon är helt bra. Det var härligt att bara sitta och åka häst igen :D
 
Idag så red vi samtidigt som Gullan och Phantasia i ridhuset. Vi skrittade fram länge och travade sedan en liten stund bara. Molly var till en början riktigt seg i traven men kom sedan igång och var ovanligt pigg. Hon kändes jämn i handen och skänkeln så jag ville inte gärna avsluta passet efter bara lite trav men det får bli så nu i några dagar... Blir spännande att se om hon är pigg eller seg imorgon, eller kanske halt igen... Vi hoppas på pigg och glad såklart! :D
 
På väg från stallet igår!

Bilder från april

I april så tvättade jag Molly och passade på att ta lite exteriör och porträttbilder :) Gullan var hästhållare.
 
 
 
 

tagelarmband

I april så köpte jag ett tagelarmband av Gullan som hon flätade av en tofs från Mollys svans. Det blev en jättefin tunn fläta med en bricka med Mollys namn på. Om någon annan skulle vilja ha ett tagelarmband eller något annat smycke så kan ni höra av er till Gullan genom hennes hemsida eller facebook!
 
 
 

Till bloggens startsida