RymmarMolly har varit i farten igen...

Härom veckan så rymde Molly till lösdriften (som vanligt) och när jag skulle hämta henne så ville hon minst sagt inte följa med. Hon såg mig komma och vände om i trav med svansen högt buren bakom sig! Så jag sprang in i stallet och hämtade kameran. Hästarna hann sluta busa innan jag hann fram med kameran men jag tog några bilder i alla fall. :)








 
 
 
 
 
 
 

Fram och tillbaka

Idag har varit en riktigt fram och tillbaka-dag.
Jag började morgonen med att sätta Molly i skrittmaskinen och mocka boxen medans hon gick där. När jag var klar i stallet så gick Molly ut i hagen igen och jag gjorde mig iordning för skolan.
 
Jag körde till skolan men hittade ingen parkeringsplats någonstans så tillslut fick jag åka hem och pappa fick köra mig till skolan. Lyckligtvis har jag en snäll lärare så jag fick ingen frånvaro även fast jag kom 20 min försent.
 
Efter lektionen så hade jag nästan 3 timmar håltimme, så jag fick gå hem eftersom jag inte hade nåt busskort med mig, och det tog ca.30-40min. När jag kom hem så var det bara att byta om och skynda ut i stallet och rida Molly. Vi red ut och galopperade och Molly var superpigg som vanligt när vi galopperar ute. 
 
Efter ridturen så var det ganska okej med tid kvar eftersom jag tänkte köra ner till skolan igen till min andra lektion. Jag kokade och åt nudlar på 10 min och bestämde mig i sista stund för att åka buss till skolan för att slippa krångla med parkering. 
 
Efter lektionen så orkade jag inte vänta på bussen så jag gick hem igen, haha! Det är riktigt skönt att redan vara färdig med stallet och bara ha insläppet kvar ikväll :)
 
 I skogen idag!
 

Lycka!

Jag lyckades ta körkort i tisdags på uppkörningen! :D Jag var så himla nervös och jag kunde knappt fatta det efteråt. Pappa fick köra hem för jag var fortfarande skakis, hihi :P
 
Molly har haft mindre tur då hon har sträckt sig eller nåt liknande och fått en vätskefylld svullnad på magen, troligen en ödem, så vi har tagit det lugnt sedan förra onsdagen. Eftersom svullnaden var precis vid sadelgjordsläget så blev det barbackaridning och longering i grimma. Hon fick gå ganska lugna pass eftersom jag läste att de inte ska röra på sig allt för mycket när de fått en ödem.
 
Mollys ödem
I torsdags så var ödemen helt borta så då blev det ridning i ridhuset med sadel och Molly kändes helt normal. Galoppen var lite jobbig då hon var lite springig men hon gjorde ett klockrent byte till vänstergaloppen, så hon var duktig ändå!
 
I fredags så lyckades jag rida ut till grusvägen i skogen för första gången i år! Men eftersom det var minusgrader så var vägen var alldeles för hård och ojämn för att trava och galoppera på för mycket. Vi travade lite grann där det gick men sedan så fick vi skritta. I skritten så tränade vi på att Molly skulle gå helt rak med halsen och huvudet. Hon vill gärna böja nacken till höger och inte hålla någon kontakt med högertygeln. Efter ett tag så fick vi till det och då red vi hem igen.
 
Ute i skogen                                                    Ridning på vägen hemma
 
Igår körde jag hem till mamma på morgonen så Molly fick stå men idag ska jag hem igen och rida min odugling. Mollys diet går just nu väldigt upp och ner, eftersom hon hela tiden rymmer till lösdriften och höhäcken. Så jag har fått stänga in henne i en trästaketshage där hon forhoppningsvis kan hålla sig tills gräset har börja smälta fram litegrann.
Molly i sin lilla hage. Som man bäddar får man ligga...

Till bloggens startsida