Lite lov, mycket nervositet!

Jag har sportlov nu, men min lediga tid går åt att plugga körkortsteori och att vara nervös för uppkörningen.
 
Teoriprovet är i övermorgon och jag är väldigt osäker på om jag kommer klara det eller inte... Men det märker jag väl efteråt, hehe... Det kommer vara så skönt när jag lyckas ta körkort! :D 
 
Idag kom jag hem efter några dagar hästledighet hos mamma och det var lika skönt som vanligt att ta hand om min älskligshäst igen. Det är som att alla problem försvinner när jag tar hand om Molly, jag kan ju ändå inte göra något åt dem just då. Så det var väldigt skönt att rida och koncentrera mig på det en stund.
 
Molly, Ph och Skrållan hade haft sönder hagen idag (som vanligt) så Molly hade lyckats ta sig in i sjukhagen. Hon var lite öm på rumpan men hade som tur var inga sår eller svullnader och hon kändes normal när jag red.
 
Imorgon blir det teori på körskolan på dagen och hoppträning för Pelle på kvällen.
 
Bild från i lördags när jag och Gullan försökte rida ut :)

Dressyr och tömkörning

Onsdagens dressyrträning gick bra :)
 
Molly kändes dock lite konstig. Hon var likadan i måndags och tisdags också, men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Dels så var hon väldigt svår att ställa eller böja i högervarvet, hon brukar vara lite knepig i det varvet men nu var det nästan som om hon faktiskt inte kunde böja på grund av någon låsning eller liknande, men det släppte lite för varje dag och på träningen så gick hon riktigt fint. Hon släpper också gärna kontakten med handen och drar in huvudet, och det är verkligen tvärt om vad Molly brukar göra, hon vill ju gärna hänga i handen när det blir jobbigt. Så hon känns bara inte riktigt som sig själv, jag kan liksom inte förutse hur hon ska bete sig, vilket jag brukar kunna. Molly är oftast ganska tydlig med vad hon tycker, vad hon vill göra och gör oftast samma saker för att få som hon vill. Och eftersom hon är så enkel så brukar också lösningarna vara enkla. Troligen är det bara nåt tillfälligt, förhoppningsvis är hon som vanligt snart :)
 
Under lektionen så fick vi iallafall träna en del skänkelvikningar och att motställa så att det blev en sluta, och sen tillbaka igen, hon gjorde det riktigt bra :) I galoppen så jobbade vi på att hålla takten och att Molly inte skulle öka iväg, utan vänta på mig, och det gick bra till slut. På slutet så var hon så fin och framåt i traven att jag bara kunde åka med typ, bara små hjälper, jättehärlig känsla :D
 
I söndags så skrittade vi runt lite ute barbacka och bara myste!
 
Igår så blev Molly tömkörd av Maria. Jag är ju riktigt dålig på att tömköra så jag ville att någon kunnig skulle göra det så att Molly typ fattade vad hon ska göra. Det gick riktigt bra, Molly gick avslappnat och framåt nästan hela passet. Hon tog chansen och saktade av ibland men Maria fick bra fart på henne där imellan :)
 
Nu är det två dagars vila för Molly medans jag är hos mamma och jag hoppas Molly känns som vanligt på söndag igen :)
 
 
 

Hanchen Ressle träning

Hanchen träningen i lördags gick super!
 
Molly var jätteduktig och jobbade på bra genom hela passet. Redan från start så fick jag bromsa upp Molly, Hanchen tyckte att det gick för fort, vilket varken jag eller Molly är vana vid. Vi jobbar ju nästan alltid på att vi ska mer framåt, inte hålla tillbaka. Så det blev lite omvänt. Men det var ju helt rätt eftersom Molly gärna gick på i sin egna takt utan att vänta på mig. Men när jag istället höll in henne lite så hamnade hon bättre mellan skänklarna, lyssnade och väntade in nästa kommando.
 
Molly var lite ojämn i skänkelvikningarna, fast de var ändå bra, men öppnorna tycker jag hon gjorde bättre. Galoppen såg fin ut och kändes bra. Det enda med galoppen var att i vänster varv så bytte hon till korsgalopp med bakbenen flera gånger. Det positiva var att hon var ganska enkel att byta tillbaka till rätt galopp, eftersom att vi har tränat på galoppombytena, och Molly har blivit mycket bättre på det. Stor skillnad från förut när det blev en del slängtrav innan vi kunde fatta ny galopp.
Hon var duktig i förvänd galopp också, vi har ju inte tränat det någonting sedan hältan så Molly skötte sig ypperligt eftersom hon varken bytte galopp, korsgalopperade eller bröt av.
 
Helt klart ett lyckat pass och en jättebra träning :D
 
Maria var supersnäll och filmade när jag red!:
 

Slö-dag

Idag har varit en riktig slödag. Jag har känt mig lite dålig så jag var hemma från praktiken både igår och idag. Men jag har fått lite gjort i alla fall. Igår så började städa mitt rum lite och idag fortsatte jag och det blev riktigt fint :) Jag har ju en liten tendens att stöka ner ganska snabbt så jag får njuta så länge det varar.
 
Igårkväll så longerade jag Molly i ridhuset och hon skötte sig ovanligt bra. Hon fick bara några små bock-och-race anfall men hon lyssnade bra när jag bad henne sakta av och efter det så jobbade hon på bra.
 
Jag ska rida lite senare idag och gå igenom övergångar, skänkelvikningar och tempoväxlingar för vi ska ju nämligen träna för Hanchen Ressle imorgon! :D Jag har aldrig tränat för henne men jag har kollat på när andra har ridit för henne och hon verkar vara en riktigt bra tränare. Alla som har ridit för henne, vad jag har hört, är nöjda efter sina lektioner. Så jag är riktigt taggad för imorgon!
 

Till bloggens startsida