SNÖÖÖÖ!!!!!!!

ÄNTLIGEN!
Det har äntligen kommit snö! :D:D Jag är hur glad som hellst! Förhoppningsvis så är den här för att stanna också :)
 
Jag har hela dagen påmint min kompis, som typ hatar snö och kyla, att det är snö utanför fönstret, hihi!
 
Har tyvärr inte kunnat rida i snön än eftersom Molly blev vaccinerad igår. Och det blir ingen ridning förens på söndag, för imorgon så ska jag hem till min mamma över helgen och då blir det ingen ridning fredag eller lördag heller... Men på söndag så ligger förhoppningsvis snön kvar och då ska vi rida lite utomhus, om det går i alla fall :D
 
Supermysig bild från imorse när jag tog ut hästarna:
 
Istället för ridningen idag så blev det några byten av lysrör i stallet. Jag fick hissas upp med avanten och byta lamporna som var trasiga. Jag tog en bild på Molly när jag var där uppe, en annorlunda vy på min tjocka ponny.

GrävMolly

Hej regniga dag!
Idag har det verkligen inte varit roligt väder. Det gjorde inte så mycket för mig på dagen men jag hade ju insläppet av hyresgäststallets hästar på eftermiddagen och det var inte veckans höjdpunkt direkt, haha! Som tur va så var det flera i stallet som tog in sina egna hästar så det tog inte så lång tid :)
 
Molly, däremot, har haft något slags spöke i huvudet eller nån lös skruv eller nåt för under hela dagen så har hon grävt i den grusade delen av hagen. Och inte lite skrapande utan jag menar hål som är en halvmeter djupa! Jäkla mupphäst!
Så jag fick stå i ösregnet och fylla igen hålen... :@ Jag kunde tyvärr inte ta någon bild på det eftersom det regnade så mycket.
 
Dagens motion för Molly blev, förutom omkonstruktionen av hagen, hoppträning för Haking. Vi kan ju fortfarande inte vara med så mycket men jag hittade ingen reserv så vi var med så mycket vi kunde :) Molly var pigg och busig, jag tror samma spöke som hemsökte henne under dagen i hagen följde med på träningen också. Hon försökte bocka och blev stark i handen och hon var jättesur på de andra hästarna men det gick bra att hålla henne så det gjorde inte så jättemycket. Hon gjorde alla övningar bra och hon verkade tycka att det var roligt :D
 
Nu har jag precis kvällsfodrat alla hästar så nu ska jag äntligen själv slappna av och förmodligen somna inom en kvart, hihi!
 
Bara för att det har varit så dåligt väder idag så ska jag lägga upp en härlig bild från i somras :D
 

Lugn dag

Idag har det inte hänt så jättemycket. Dagen började med utsläpp och ett hemskt magont för mig så när jag var klar med utsläppet så gick jag in igen och sov. Efter det så kollade jag på Hanchen Ressle träningen, och det gick väldigt bra för alla dem som jag såg rida och det var kul att se hur de förbättrades under lektionens gång :)
 
Sedan var det mockning av alla boxar och lösdriften och efter det så red jag på utebanan i skymningen. Molly var riktigt fin idag! Hon var jämn i handen och hon gick att länga och korta med lätta hjälper, så jag är riktigt nöjd med henne :) Efter ridningen så putsade jag och oljade in remonttränset och en av sadelgjordarna, det var riktigt mysigt att stå  och putsa en stund.
 
Nu ska jag bara sitta vid datorn resten av kvällen och slappna av och njuta av det sista av helgen! Eller, jag är ju ledig på måndagar, så min helg är inte slut förens på tisdag :D
 
Åh vad jag längtar efter att snön ska komma så att det blir ljusare ute och den härliga vinteratmosfären, Jag älskar verkligen riktig vinter! :D

Prestige Versaille till salu!

Min Prestige Versaille är till salu! Molly kan tyvärr inte ha den, vilket är synd eftersom den är så himla snygg! Så nu är den till salu, om du är intresserad så finns annonsen här: hästnet
 
Prestige Versaille D i mycket bra skick och pedant skött, helt i kalvskinn, brun stl 17" och bomvidd 34 som kan värmas om vid behov. Normala kåpor och normalt framskuren. Finns sö sthlm. Kan skickas mot förskottsbetalning, frakt tillkommer.

Kanske dags för ett inlägg?

Nä, här är uppdateringen inte på topp, men det har hänt lite saker sedan senaste inlägget så jag tänkte göra en liten uppdate om vad som hänt :)
 
Förra veckan så följde jag med Ditte och hämtade hem det nyaste tillskottet till hästfamiljen :) Det är alltså Dittes nya häst Hibbi som är ett fyraårigt sto som är nykomlingen!
  
Hibbi är nästan helt hemmastadd nu och hon både gnäggar när man kommer och ska fodra och hon verkar förstå våra stallrutiner riktit bra :D Hon är väldigt enkel att ha och göra med och verkar väldigt snäll.
 
Molly är ju under igångsättning och det går framåt hela tiden. Hon har fortfarande en del överskottsenergi men när vi börjar jobba så brukar den snabbt gå över. Men när vi ska tömköra kan hon inte hålla sig i skinnet riktigt så då fräser hon runt och bockar några gånger innnan hon kan slappna av och trava normalt :P Men hon både känns och beter sig som om hon är fräsch och frisk så hon har tillåtelse att busa lite, men bara lite ;)
 
Idag så hade jag utsläppet och jag tycker det är riktigt mysigt att vara ute på morgonen när det är lugnt och inte behöva stressa för att passa någon tid som på vardagarna. När jag skulle fodra imorse så lyckades jag men det här, haha!:
Jag skulle kasta in hö och prickade Mollys rumpa! 
 
  
         Molly innan dagens ridning                Jag lärde skrållan att lägga huvudet på sne på  
                                                                               kommando idag, hihi!
 
 
 

Återbesök

Idag vad det återbesök på kliniken och Molly är numera friskförklarad! :D Molly skötta sig bra på kliniken, hon hade bara lite för mycket energi när vi skulle longera, så det blev mer gallop än trav, haha.
 
nu är det bara att sätta igång Molly ordentligt så att vi kan börja träna snart! :) Jag ser verkligen fram emot att börja rida mer och kunna fortsätta jobba med det vi gjorde innan hon blev halt. Jag måste bara försiktig så att jag inte sätter igång henne för snabbt.
 
Sötmolly på kliniken :)
 

Härlig lördag!

Idag har jag verkligen njutit av dagen! Jag släppte ut hästarna imorse, men de är ju bra tre stycken så det går på typ en kvart. Sedan så mockade jag lite, åt frukost och sedan red jag ut på en skritt-tur i skogen med Maria och Flisan.
Molly och jag har ju inte varit ute i skogen på typ en månad men Molly skötte sig bra och blev bara lite rädd för småsaker men hon höll sig ändå i skinnet :)
 
När vi ridit klart så friserade jag Mollys huvud lite också. Jag klippte av allt skägg, dels för att Molly får så fult huvud i sitt skägg och dels för att det är så krångligt när man ska knäppa nosgrimman och allt hår fastnar i spännet, så nu ser hon lite finare ut!
 
Jag glömde att ta en bild innan jag klippte så förebilden som är från igår i ridhuset är inte så bra, men den får helt enkelt duga ;) Efterbilden är lite missvisande för hon ser nästan rakad ut på bilden, men det är hon inte :P
 
Före:                                                                               Efter:
Nu ska jag ta det lugnt resten av dagen, för imorgon så ska jag åka bil typ hela dagen för att Ditte ska hämta hem någon ny till stallet ;) Spännande!

Ingen tid över...!

Det har varit väldigt stressigt de senaste dagarna, så jag har inte orkat blogga :(

Både i tisdags och igår så kom jag inte in från stallet förens vid tio-tiden, och då hann jag inte ens rida.

Men idag ska jag rida, äntligen, och Molly kommer väl vara helt överpigg kan jag tänka mig :)

Molly gjorde sig snygg för kameran:

Höstlovet är över

Höstlovet är redan slut... Eller, jag är ledig idag så, imorgon är det slut för mig :P
 
Jag har hunnit med en del under lovet, så jag känner mig ganska nöjd faktiskt :) Jag har gjort halkbana för körkortet, övnigskört en hel del och nu har jag spenderat en riktigt mysig helg hemma hos mamma. Vi har varit och shoppat, jag har varit hemma hos en kompis med middag och filmkväll och sedan så har jag bara varit slö, haha!
 
Imorgon så blir det roligt för då är det första dagen på praktiken som jag ska vara på i 15 veckor(!) :D Så jag hoppas det är en rolig arbetplats.
 
Senare idag så åker jag hem till pappa igen och då ska jag rida min fina ponny som förhoppningsvis fortfarande är lika glad som förra veckan, och så ska de vanliga stallsysslorna såklart också göras :)
 
Åhh vad jag längtar efter vintern och snön!

Igångsättning

Nu har jag äntligen börjat få sätta igång Molly igen! Jag har ridit i fyra dagar hittills och Molly känns superfin.
 
Hon är pigg utan att vara tung i handen och känns jättefin! Det känns som om hon tycker det är roligt, vilket det inte gjorde innan klinikbesöket, så förhoppningsvis så är hon helt frisk nu. Det blir dock återbesök om ungefär två veckor i alla fall för att vara helt säker :)
 
Nu blir det dock två dagars vila då jag är hos mamma under helgen, men Molly misstycker nog inte så mycket eftersom hon verkar ha fått lite träningsvärk.
 
Nöjd ponny efter gårdagens pass:

 

Dressyrtävling Södertälje

I söndags så följde jag med på dressyrtävling. Det var Gullan som red Dittes häst Phantasia i en LA:3.
 
Det blev en väldigt lång dag då Gullan startade bland de första och lyckades rida ihop 67% och låg etta nästan till slutet då hon till slut hamnade på femte plats :D Det tog typ 4-5 timmar att vänta på att alla skulle rida klart...! Så hela dagen gick typ åt att vänta på prisutdelning. Men det var kul att det gick så bra!
Här är lite bilder jag fotat från ritten:




 
 
 
 

Till bloggens startsida