Typiskt regn

Molly är pigg som vanligt igen nu så igår bestämde vi oss för att ta en skritttur i skogen. Precis när vi var klara för att bege oss ut ur stallet så börjar det såklart spöregna. Haha! Varför inte liksom? Men det avtog ganska snabbt som tur va, så efter att jag i princip puttat ut en motvillig Molly ur dörrhålet så begav vi oss på en ganska kort skrittur. Men det var mysigt iallafall :)

Molly var tydligen tillräckligt pigg också för att rejsa i hagen när hon blev ensam kvar vid insläppet. Hon var lagom lerig upp på hela benen och under magen. Men hällre en frisk häst än en ren häst :D
 


Blöt Molly i förrgår med söt näbb-mule :D




Stallgångspyssel

Igår blev det bara lite hov och manfix för Mollys del för hon är fortfarande lite loj. Inte riktigt lika som igår men fortfarande inte riktigt sig själv. Hon stog till exempel helt stilla både i spolspiltan och i stallgången och det brukar hon inte göra. Men hon tiggde ändå godis med pussar så helt konstig är hon inte.

Hon fick i alla fall sin hovar tvättade med grönsåpa, sedan lite verkning och avslutade med joddopax på sulorna. 

Borstade henne lite och friserade manen litegrann. Sedan blev det inte roligare än så, hehe :P

Vi får se vad det blir för aktivitet för Molly och mig ikväll men imorgon är det i alla fall dax för equiteraputen att fixa med Molly igen :)


Snygg-Molly våren 2013 :D

Lite cavaletti

Igår hade jag insläpp i stallet och tänkte sedan vara snabb och göra iordning Molly så att jag inte skulle bli så sen. Ha! som om jag någonsin får vara snabb. Mitt i borstningen, av en ovanligt ren ponny, så ringe pappa. Så jag pratde med honom och försökte multitaska samtidigt men det gick sådär. Men vi pratade inte allt för länge i alla fall och då kunde jag hyffsat snabbt göra klart Molly för ridning.

Jag plockade fram några travbommar och började sedan rida. Molly var lite loj. Inte riktigt seg som hon brukar vara, och det släppte inte heller efter vi galloperat. Men vi red lite lugnt och bommarna gick bra. Hon var lite spänd/stel men när hon slappnade av så gick hon superfint, men bara i väldigt korta stunder. Hon gjorde däremot superbra skänkelvikningar åt båda hållen. Vi avslutade efter det och Molly var loj efteråt också. Ingen kolik i alla fall, men något är inte helt hundra. Hon drack som vanligt och åt så jag hoppas att hon bara hade en seg dag helt enkelt. Förhoppningsvis är hon piggare när jag är i stallet ikväll.


Bild från förra sommaren på en trött och tjock ponny


Julrushen har börjat!

Idag var jag och mamma och julshoppade. Det var kul och jag hittade faktiskt julklappar till flera personer. Iår har jag faktiskt bra ideer till alla dem som jag ska köpa till och det är så skönt! Annars har jag alltid problem med att hitta något bra till typ alla. Direkt när jag kom hem så åt jag lite snabbt och åkte sen vidare till stallet för att ta hand om min ädla springare :D

Molly fick vila igår, vi tricktränade lite bara. Men idag så provade vi westernsadeln igen. Vi red ut en lite tur och jag måste säga att westernsadlar är så jäkla sköna att sitta i, som en soffa, men jag tyckte ändå att den här var för hård tyvärr. Vi travade lite och tog en kort galopp och Molly ville busa lite och jag kände bara "Gör det du, jag ramlar inte av i första taget i den här sadeln!" Precis en av anledningarna till att skaffa en sån sadel. Vi red sedan lite på ridbanan och galopperade lite till men jag kände att sadeln var också lite för bred också så vi red inte så länge utan skrittade av och gick in i stallet igen.

Det var verkligen synd att jag inte gillade sadeln men jag vill heller inte köpa en sadel som jag inte trivs i. Båda mina andra sadlar är ju hur sköna som hellst och har varit de ändå från första ridturen så jag tycker jag borde kunna hitta en lika skön westernsadel. Som tur är så får jag hjälp av sadelmakaren att kolla igenom annonser så förhoppningsvis så kommer jag kunna köpa en sadel rktigt snart! Och då får jag tyvärr säga hej då till min dressyrsadel, men så får det helt enkelt bli.

Nu är det dags för tv-serier och imorgon har jag stallpassen så då blir det tidig morgon och sen eftermiddag i stallet.


Min knäppskalle till häst när hon bara var 4 år och precis kommit till mig


Sadelmakaren

Sadelmakaren var då i stallet ikväll och det var väldigt intressant! 

Hon började med att kolla igenom Molly för att se hur hon var musklad och om hon var öm någonstans. Och hon sa att Molly hade en jättefin musklad rygg(Yay!) och så var hon såklart öm i vänster bog/framben där hon fick sparken och håller på att behandlas av equiteraput.

Sen kollade hon igenom båda mina sadlar och konstaterade att båda var lite nertryckta på vänster sida, vilket betyder att jag är så sned i kroppen som jag misstänkt. Så nu måste jag ta tag i att hitta en kiropraktor/massör till mig själv. Blä, det är mycket enklare att bara ta hand om hästen och inte sig själv. Men nu går det ju tyvärr ut över Molly också om jag är så sned själv... Det får kanske bli en julklapp till mig själv :P

Sadlarna var inte jättesneda men bör stoppas om innan sommaren enligt sadelmakaren. Hoppsadeln låg annars jättebra så det var verkligen skönt! Dressyrsadeln låg nästan helt bra förutom att den låg an för högt upp framtill, vilket faktiskt också var skönt för nu finns det en bra anledning till att sälja dressyrsadel om jag får tag i en westernsadel.

Och så lånade jag ju en westernsadel! Den låg faktiskt bra på Molly men jag tyckte den var ganska hård i sitsen. Jag red bara en liten stund så jag ska ha kvar sadeln till söndag och rida ett längre pass så jag kan känna om den är skönare när jag suttit i den lite längre. Förhoppningsvis så gillar jag den, det skulle vara så enkelt när den finns så nära, men vi får se.

Det får bli en bild från vintern 2013/2014 i brist på annat. Jag vill ha snö nu, tack!
 
 



Skritt i månskenet

Det blev en skritttur barbacka med Nellie och Danne igår istället för lek på ridbanan. Det hade blivit minusgrader så marken var lite för hård för att göra nåt annat och Nellie ville inte rida ensam :P Men det var riktigt mysigt att rida i månskenet utan pannlampa. Molly var lite öm i hovarna på grusvägen men annars gick det bra. 

Ikväll blir det sadelkoll och prov av en westernsadel! :D Hoppas verkligen den passar, det skulle vara så skönt att ha en westernsadel. Tyvärr måste jag nog sälja en av mina egna sadlar om jag skaffar en ny och det är riktigt svårt att välja vilken. Dressyrsadeln tycker jag ligger lite bättre på Molly och hon får bättre steg i den. Och den är jäkligt skön att sitta i men jag tycker, lite ironiskt nog, att det är svårare att ha stadig skänkel och kunna komma åt Molly på samma gång. Jag kanske är för mycket hoppryttarebygd. Jag har ju ganska korta ben så hoppsadeln är bekvämare för mig men jag tycker inte den ligger lika bra på Molly. Det känns som om den släpper lite för mycket baktill när jag rider. Så vilken ska jag sälja? Det är också surt att sälja dressyrsadel då jag köpte den helt ny för bara två år sedan... Jag får helt enkelt se vad Sadelmakaren säger ikväll.

Nyfriserad Molly i förra veckan :)


Gårdagen

Igår kväll blev det ett pass på ridbanan för mig och Molly. Skrittade fram med Nellie och Danne på gräsvägen och gick sedan in på ridbanan.
Molly var som vanligt väldigt motvillig till arbete på ridbanan. Men vi började med lite skänkelvikningar i skritt för att komma igång och få Molly att tänka på annat än att det är tråkigt. Skänkelvikning åt höger går bra som vanligt men vänster är svårt. Vi gick istället vidare till trav och hon slappnade av så fint, speciellt i vänster varv, och fick jättestort steg med bra påskjut, precis som jag vill att hon ska ha. I galoppen hade hon också bra påskjut och jag trodde att hon skulle börja busa men jag fortsatte att hålla tyglarna långa och hon låt bli att bocka. Hon kom igenom kroppen bra med galoppen och frustade en massa. Travade sen av med ännu mer fart än innan men hon kunde också lyssna på förhållningar och gjorde bra tempoväxlingar, det brukar hon inte göra så det var väldigt trevligt :D
Provade sen skänkelvikningar igen och det gick bättre, fast det behövs en hel del mer träning. Men det tror jag vi kan lära oss snabbt, bara jag hittar en balans mellan tygeln och skänkeln och Molly inte lurar mig och låtsas att hon inte fattar när hon inte har nån lust att jobba, hehe.

Ikväll blir det lek på ridbanan, handla kattmat, tanka bilen och tillsist spela Starstable :D
 
Mörk uteritt hör om dagen

Till bloggens startsida