Molly

Molly heter egentligen Mamma Mia.

Hon är en D-ponny född 2006 och är e. DJ Zirco u. Robins Renate ue. Bokkesprong Czardas


Jag fick Molly sommaren 2010 då hon var 4 år. Vi har ridit och tränat hoppning och dressyr i tre år men det senaste året så har vi ändrat inriktning lite. Jag har tagit inspiration från engelsk ridning, western, denna tjej och lite allt möjligt som passar mig och Molly. Sedan cirka ett år tillbaka rider vi också helt bettlöst för att Molly trivs så himla bra med det och för det positiva med att inte ha ett bett i munnen.

Molly föredrar uteritter i skogen, gärna i 180 km/h hela tiden. Utforska nya stigar är också himla roligt tycker vi båda två. Ridbanan tycker inte Molly är jättekul längre men vi jobbar för att Molly ska få tillbaka motivationen där och tycka att det kan vara roligt att träna också. Hon gillar däremot att hoppa så om det står hinder på banan så blir hon genast piggare!

Vi har nyligen också börjat träna löst/leka på ridbanan med ett litet mål om att kunna göra samma saker utanför ridbanan och att Molly ska vilja följa mig när det finns massa annat som lockar. Det är så jäkla kul och det går lite lite bättre varje gång, även om det nog kommer ta ett tag innan vi når vårat mål.

Molly är väldigt charmig och gillar att gosa. Hon vill gärna hälsa på allt och alla och vill vara med där saker händer. Hon är också rätt så busig och väldigt lättlärd. Vi håller på med lite trickträning och det tycker hon är kul, speciellt eftersom hon får godis som belöning. Hon har även tyvärr lärt sig själv några saker som att ta sig igenom elstaket när elen är av och att uppställningsgrimmskaft med panikhakar kan lossna om man drar i dem tillräckligt mycket. Men ofta gör hon bara dessa saker om hon är ensam eller inte har mat, så med Molly är en nöjd häst en lydig häst, oftast...
 



 


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Till bloggens startsida