Åh va jag älskar när det töar!

Eller vänta, nä nu blev det nog fel... Det ska väl töa på våren? Inte precis innan januari när det ska bli som kallast på hela året!? Aja, det är väl bara att leva igenom det, det går ju inte direkt att göra något åt det :)
 
När jag red Molly idag så var hon mycket lugnare än igår. Det var två andra hästar i ridhuset så Molly kände sig nog lite mer trygg :) Hon blev spänd när det smällde men där i mellan så gick hon riktigt fint.
Vi red lite cavaletti på böjt spår så att vi kunde öka och minska avstånden mellan bommarna och Molly klarade det galant! Hon blev lite tung i handen i mellanåt när hon slappnade av lite för mycket, men det var ganska enkelt att rätta till. Annars så var det nog den första dagen denna vecka som Molly faktiskt kändes pigg och vaken, så det var riktigt roligt att rida idag, jag ville inte alls sluta :D
 
Här är några bilder från ridpasset i torsdags som Gullan fotat :)

 
 
 

Dressyrtant nästa!

Jag har äntligen skaffat mig en dressyrsadel! :D Jag provade ut och beställde sadeln för nästan ett halvår sedan, och nu har den äntligen anlänt!
 
Så idag så invigde jag sadeln och den var jätteskön. Det enda problemet är att mina ben är förkrympta hoppryttarben, så jag har ganska svårt att komma ner i dressyrsadeln, slappna av och hålla kvar stigbyglarna under tårna samtidigt. Men det kommer väl med tiden :) 
 
Molly var inte direkt till någon större hjälp för att få mig att slappna av eftersom hon var väldigt på tårna idag. De har börjat smällas en del smällare i området runt stallet så Molly gick typ och kollade i taket och hade absolut ingen takt i traven så det blev inget direkt dressyrarbete idag. Men imorgon så ska jag klämma mig ner i sadeln!
 
Dressyrstjärna nästa? :P
 
När jag tog in Molly idag så hade hon inte tid med att gå in i boxen
för att kraftfodret var alldeles för viktigt!

Äntligen vinterbilder! :D

Äntligen blev vinterfotograferingen genomförd! :D Gullan var snäll och fotade oss, och jag fotade henne och Phantasia också. Jag och Molly ställde oss i sommarhagen för att bli plåtade och resultatet blev jättebra!
 
Här är två bilder från dagens fångst:
 

Dagens regn

Idag har det varit plusgrader och regnat och i natt ska det bli minusgrader så att allt fryser, vilket betyder att jag kommer åka skridskor till stallet imorgon, eller hur? Haha!
 
Idag red jag i alla fall på vägen hemma och det duggade bara när jag red, så det var ju inte så farligt :) Molly var lite seg idag också, men det kändes lite som om hon stog emot för att hon tyckte att det var halt, men hon kan ha varit seg också, det är ju inte så ovanligt :P
 
Imorgon blir det förhoppningsvis nya roligare bilder! Gullan ska rida Phantasia så vi ska fota lite i snön om allt går vägen :)
Molly stirrade på något när vi skrittade fram,
så jag passade på att ta ett foto på min pälsboll
 
 

Tillbaka i stallet igen

Efter fem långa och mysiga dagar hos mamma är jag nu tillbaka hos pappa och min älskade ponny :) 
Vi hade lite julfika med farmor och farfar och sedan var det direkt ut i stallet för att ta in hyresgästhästarna, ingen mjukstart här inte, hihi! 
 
Jag red senare på kvällen och Molly var väldigt stel och trög. Jag blev först orolig att hon var halt men efter en stund så släppte det, och då gick hon ganska fint :)
 
Molly efter dagens lilla pass

Vinterbilder

Här är några bilder som jag fotat,de är från november och december :)

        En fin fågel utanför köksfönstret                     Hibbi i ridhuset, redo för löshoppning!
Min älskling Oscar
Gården är något insnöad...
Molly mumsar lunchhö i hagen
   Phantasia letar efter godaste hö-högen                       Molly vakar för högre rangade hästar

Julpynt

Nu är det julpyntat hos mamma!
 
Jag har klätt granen, som iår fick gå i nyanser av guld och brunt, medans mamma lagade julmat, mysigt! :D Mamma gjorde även en jättefin julkrans som var väldigt enkel, men ändå gullig(och ganska stor, typ 1m i diameter). Sen så var mammas svär-mor och far här och åt middag idag. Nu återstår mer slöande för min del, så jag får hoppas alla får ha en lika bra julhelg som jag!
 
De mumsiga polkagrisarna är tyvärr inte ärbara, men fina att se på, hihi!
  
 
 

Film från dressyren

Här är äntligen filmen från dressyrträningen. Bättre sent än aldrig :)
 

Löshoppning på schemat

I måndags så fick Molly löshoppa lite.
 
Hon gick först i skrittmaskinen och sedan tog jag in henne i ridhuset och släppte lös henne. Det tog inte lång tid innan hon var i full gas och galloperade x-antal varv i ridhuset tills den mesta överskottsenergin var borta. Då fick jag henne att sakta av och efter en skrittpaus så la jag upp hindrerna så att hon fick hoppa.
 
Hon hoppade inget högt idag men hon verkade tycka att det var jättekul :D Hon är väldigt enkel att löshoppa, jag var själv med henne och behövde bara putta iväg henne lite, säga åt henne att trava och sedan så går hon självmant och hoppar hindrerna! Vilken härlig ponny jag har :D
 
Film från i måndags:
 
Bild från förra löshoppningen i våras:

Dressyrträning idag, onsdag

Idag var det dressyrträning för Pelle Duvefelt, och det gick superbra!
 
Molly hade jättefin trav direkt när vi började och hon gjorde några riktigt bra skänkelvikningar, jag blev faktiskt riktigt förvånad. Det kändes bra nästan hela tiden. I galoppen så ville hon gärna springa jättefort, förmodligen för att hon inte är galloperad så mycket än , så det blev lite dragit i tyglarna, men hon gick ändå fint i form. Så jag är riktigt nöjd med hela passet! 
 
Maria var jättesnäll och filmade när jag red, så om jag orkar så kommer det upp film imorgon, tillsvidare blir det en suddig print screen-bild:

Snömys!

Eller var det snökaos jag menade? haha!
Vilken jäkla vecka det har varit! Förutom förseningar av tåg så älskar jag ju snön, men det är nog också för att den inte drabbar mig så mycket :)
 
Nu tänkte jag göra en liten resume av veckan igen(jag kanske ska börja blogga på veckorna istället för att göra sammanfattningar hela tiden :P)
 
I tisdags så försökte jag longera Molly. Det blev mest bara full galopp utan stopp och det kändes som ju mer jag försökte sakta ner henne, ju snabbare sprang hon. Alltså en helt katastrofal longering, men det är bara att gå vidare. haha!
 
I onsdags så skulle det vara träning för Pelle D. men då det var flera som inte kunde ta sig till stallet på grund av snökaoset så blev det inställt.
 
I torsdags så red jag i ridhuset och tränade på att Molly skulle gå på samma linje men fram och bakbenen. Hon vill gärna skjuta ut boken åt höger och rumpan åt vänster. Det blev bara bättre och bättre under passets gång :)
 
I fredags så blev jag sjuk och orkade inte rida, så jag satte mig och kollade på harry potter, jag somnade under den mest spännande delen och vaknade på slutet när allt var över, haha!
 
Igår så red jag på vägen hemma och pulsade också lite i en av sommarhagarna. Molly gillade inte riktigt att pulsa, hon märkte ganska snabbt att det var jobbigt! Men vi tog det ganska lugnt eftersom hon vilade dagen innan. 
 
Jag hade också utsläppet på morgonen, man kan säga att det var en frisk morgon, temperaturen låg under -15 grader :)
 Mysig morgonhimmel!
 
Ayzha badade i snön när jag var iväg och hämtade en annan häst, hihi!
 
Idag så red jag på vägen igen med Ditte och Hibbi som sällskap. Molly var såklart ganska taggad och drog konstant i tyglarna för att få springa snabbare. I galoppen så var min enda tanke att hålla upp Mollys huvud och det enda Molly tänkte var att dra ner sitt huvud för att kunna bocka, men jag vann denna gång! Hibbi var helt opåverkad av vad Molly höll på med, tur att någon är lugn i alla fall.

Min snygga modellponny!
 
 

Efterlängtad uteritt, eller?

Idag red jag äntligen ut, men det var inte riktigt lika mysigt som jag hade föreställt mig, haha! Alla träd och buskar hängde över stigarna på grund av all snö så det var ganska svårt att ta sig förbi och Molly blev lite stressad av att det var så trångt. Men väl ute på grusvägen så gick det bra att ta sig fram men då var underläget lite för hårt, så det blev mest skritt och lite trav, men Molly var trött när vi kom tillbaka ändå :)
 
 
                   Ute i skogen                                        Trött Molly efter dagens tur
 
Efter ridturen så var all mockning kvar, men det kändes som det gick ganska snabbt idag :)
 
Senare så var jag hästskötare åt Ditte och hjälpte till att göra i ordning Phantasia, sen ledde jag Phantasia medans Ditte red lektion med Hibbi för Per och sedan tog jag in och gjorde iordning Hibbi efteråt. Efter detta så tog jag in Molly och Skrållan från hagen.
 
  
               På Phantasias rygg                                   Det är kallt i stallet nu...
 
Nu sitter jag här och har precis ätit middag och ska gå ut och kvällsfodra senare. Imorgon är det praktik igen, jag hoppas att det inte är lika stressigt som förra veckan :) Men det blir nog bra, jag har ju min kompis Bea som sällskap så då blir ju allt enklare :)
 
God natt!
 



 

Helgen och SIHS

Nu är jag hemma hos pappa igen efter en mysig helg hemma hos mamma. Jag och mamma har bakat lussebullar och kokat kola, mums! Bakandet blev dock lite avbrutet mitt i när det, strax efter vi lagt in första plåten med lussebullar i ugnen, blev elavbrott! Så några lussebullar blev lite deformerade, men de gick att äta, och det är ju huvudsaken! :P
Förutom bakande så har jag mest spelat The Sims, haha! Men ibland är det skönt att bara sitta och spela framför datorn och kolla på snöyran utanför. :)
 
Idag så var jag mer aktiv och gick på ridsportmässan vid globen. Det var packat med folk såklart, men det gick att ta sig fram bitvis. Det var faktiskt inte så jättemånga grejer som ropade på min plånbok, som tur var, för jag hade en låg budget så jag köpte bara ett schabrak från Protector, en magplatta från Börjes och en bröstreflex från Börjes. Hade jag köpt allt som tilltalade mitt öga så hade det blivit en väst från antingen HV Polo eller KL, Ett schabrak från HV Polo och ett ridtäcke jag såg på Hoppla Ridsport(tror jag). Men en sak jag är lite sur på mig själv att jag inte köpte var ett par varma vinterridhandskar som verkade jättebra(och billiga), men jag la pengarna på ett schabrak istället, smart... :)
 
På eftermiddagen så red jag Molly, som var laddat med lite för mycket överskottsenergi! Innan jag red så broddade jag henne också för det är verkligen halt nu.
Som sagt, redan innan jag satt upp så märkte jag att Molly var väldigt mycket på tårna och rädd för löjliga saker. När jag red så var det en annan tjej i ridhuset som longerade sin häst och hennes häst brallade lite ibland, och gissa vilken ponny som också ville busa, haha! Men Molly höll sig i skinnet och jag klarade hela passet utan någon ofrivillig avsittning. 
 
Nu har jag precis kvällsfodrat hästarna och ska strax själv gå och lägga mig, för imorgon har jag stallet hela dagen; utsläpp,mocka alla boxar,mocka lösdriften, rida Molly och vara lite hästskötare åt Ditte. Men det blir nog mysigt i det härliga vintervädret! :D God natt!
 
Pepparkakskola och lussebullar!                                   Det nya Schabraket.


 
Molly inför dagens ridtur, iklädd den nya bröstreflexen.

Till bloggens startsida