Försök till schema

Nu när jag har lite motivationsdipp eftersom jag inte kan rida Molly i mer än skritt och det finns så få ridvägar så har jag gjort ett litet schema för att tvinga mig att göra det tråkiga för att få göra det roliga :)

Så det blir ridning varannan dag och trickträning/lösträning varannan. Inget jätteschema men då är också upplägget att det ska vara olika ridvägar varje gång så att jag inte måste tjata samma ridvägar flera gånger i rad. Och så ska jag fösöka komma vidare med lösträningen och prova fler nya knep.

Nu när snön börjar smälta så får vi väl se hur ridbanan kommer se ut med lösträningen men annars så får vi försöka busa lite i skogen istället.

Jag är faktiskt riktigt dålig på att hålla mig till scheman för jag tycker det är så svårt att bestämma något i förtid när man inte vet vilket humör hästen kommer vara på och hur vädret kommer att vara. Nu när vi inte har ridhus så blir ju all typ av utomhusaktivitet inställd om det regnar för Molly hatar regn. Det blir bara pannkaka av allt om vi försöker göra något då. Men sålänge det inte regnar så ska vi försöka hålla oss till schemat.

Igår så red vi Stora rundan och Molly var lagom pigg och hon fick pulsa lite också så det blev en alldeles lagom ridtur.

Idag blir det då ridbanan och jag tänkte prova om molly skulle gillar target-träning. Annars får vi hitta på nåt annat. Egentligen skulle hovverkaren komma idag också men hon fick omboka till nästa vecka.

 
Bild från två vintrar sedan, för att Mollys mule är så underbart söt!

Halsring

Kvällens stallbestyr bestod av att bygga om en repgrimma till halsring och packa om min nya ryktväska, båda som jag köpte på Hööks. Sedan blev det även lite bus på ridbanan och så provade vi att rida i halsring, vilket gick över förväntan!

Efter den vanliga stallskötseln så gick jag och Molly ut till ridbanan. Hon var lagom pigg så vi lekte bara en liten stund och tricktränade lite. Sedan så satte jag på halsringan och hoppade upp. Och jag måste säga att jag var ganska nervös först och tänkte att Molly skulle få ett ryck och busa runt när hon insett att jag inte hade nåt på hennes huvud att bromsa med. Men icke! Hon skötte sig jättefint och lyssnade både på halsringen och röstkommandon. Molly är ju dock väldigt uppmärksam när vi rider på ridbanan så det kommer ju vara en väldig skillnad om vi provar samma sak på en uteritt, men jag är glad att det fukade hur som hellst!
 

Första öronbilden utan något på huvudet :D



Motivationsdipp

Motivationen är inte på topp just nu... Jag älskar att åka till stallet men eftersom Molly bara kan skrittas just nu och ridvägarna runt stallet är väldigt få och uttjatade så har jag hamnat i en liten svacka.

Molly har ju ett överben på ena bakbenet som inte verkar vara ett stort problem men den måste få sin tid att läka och under tiden så kan vi bara ta skritt-turer och såklart så kan vi leka på ridbanan och trickträna men ridbanan har ju vart ganska isig tills för två dagar sedan så det har mest bara blivit skritt på tre olika ridvägar. Väldigt enformigt.

Både jag och Molly vill ju så gärna komma igång men om vi provar att trava lite nån dag så blir benet varmt dagen efter så jag tror vi får vänta lite till. Och som resultat av dålig motion så har molly börjat få lite fettdepåer... Så det blir att minska höet lite igen tills vi är igång.

Men mitt humör är i alla fall ganska bra för vi har nu hittat en westernsadel som passar Molly och mig :D Och så lärde sig Molly att lägga huvudet på sned på kommando igår. Det har tagit ett tag för henne att fatta vad jag vill för hon lägger väldigt sällan huvudet på sned, men till slut fick vi till det. Så nu ska det bara övas så att hon kommer ihåg det snabbare varje gång :)


Molly och henne hagkompis Snobben kollar på några spännande människor en bit bort :)



Till bloggens startsida