För att vädret är helt underbart...

Ja vädret har ju inte varit så roligt sen det snöade förra helgen. Vi har en jättefin isbana på stallbacken som sträcker sig till hagarna. Som tur är så är hagarna lite bättre. I skogen är det blandat lerig barmark eller is. Och enligt SMHI ska det fortsätta att vara såhär fram och tillbaka med vädret. Kul.

Aja, Molly har i alla fall inte fått feber än så det är ju bra. Men det har ju bara gått några dagar så jag kan inte andas ut än. Vi har bara tagit korta promenader pga av hennes ben. Men Molly verkar tycka att det är helt okej ändå. Även om både hon och jag skulle vilja ut och gallopera av oss all extra energi. Men det får väl vänta tills bättre tider. Nu får vi nöja oss med att mysa i stallet.
 

Fina du <3


Snöö!!

Åh va jag älskar snö! :D

Även fast det tydligen ska regna bort ikväll redan...

Men jag och Molly har i alla fall hunnit med två ridturer i snön. I lördags var det ju plusgrader så när vi kom in i skogsdelen av grusvägen så smälte all snö från träden så att det var som att rida i regn. Och Molly HATAR regn. Haha, så efter en stunds motvillig ridning från Mollys sida så vände vi. När vi kom ut från skogsdelen så travade vi två korta vändor och Molly gick på jättebra. Sedan vart hon äntligen trött och avslappnad.

Igår så red vi en kort runda i skogen barbacka eftersom Mollys ena bakben var lite varmt. Molly vill först inte gå från stallet, sedan stressade hon i skogen, och när vi kom tillbaka så ville hon inte gå in i stallet igen... Ibland tror jag hon bara vill stå på stallplanen, hellst hela dagarna i ända. 

Och hon har fortfarade inte feber så jag fortsätter att hålla tummarna för att hon inte ska bli sjuk.

Om hennes ben är varmt idag också så får hon nog vila, så kanske vi tricktränar lite bara :)


Gårdagens öronvy


Ingen feber än så länge

Som rubriken säger så hade Molly ingen feber igår. Lycka! Hoppas det håller i sig så hon inte blir sjuk.

Och hennes ben var faktiskt bättre än dagen innan så vi begav oss ut på en lite längre skrittrunda i skogen. Det var fortfarande lite lömsk is i skogen som var svår att se men den gick att undvika hyffsat, även om Molly gärna gick rakt på den och halka...

Påvägen hem när vi red på grusvägen så tränade vi lite skänkelvikning, öppna och sluta och det gick faktiskt över förväntan :) De var ju inte helt fantastiska kanske men hon lyssnade väldigt bra och det brukar hon inte göra när vi rider ute. Trevligt med omväxling :P

Började också lära in kommandot "Whoa" för att hon ska göra halt direkt. Hon är redan väldigt duktig på "Ptroo" men den betyder ju både sakta ner och stanna, så jag vill att hon har ett kommando som bara är stanna, som funkar i alla gångarter. Det gick både bra och dåligt under ridturen. Ibland stannade hon på direkten eller strax efter, och ibland var det som om hon inte äns hörde att jag sa något alls. Men det blir roligt att träna in :D


Charmig ponny :)

 

Kvarka

Igår kändes som en riktigt grå dag. Idag är det lite bättre men ändå.

Det började med första dagen tillbaka på jobbet efter "jullovet" och det var ju tråkigt som vanligt :P

Sedan i stallet så får jag veta att ett stall som några i stallet brukar åka till har fått kvarka. Så det finns risk att våra hästar också kommer få det D:

När jag sen tar in Molly så är hon varmare i bakbenet med överbenet än hon varit de senaste dagarna. Puls i båda bakbenen, men inte fram.

Skrittade en kort runda i skogen barbacka och Molly var i alla fall pigg och försökte trava lite var stans, så hon verkar inte ha så ont i hovarna längre, så det är ju positivt. Men efteråt hade hon lite puls i ena frambenet också, men inte i det hon har varit dålig i...

Hon hade ingen feber igår så jag hoppas verkligen att inte hon, eller någon annan i stallet, får kvarka.

Så det var min dåliga gårdag. Har Molly inte feber idag heller så är jag nöjd, även om hon skulle ha puls i benen. Man får ta det lilla positiva som finns :)
 

Molly säger hej :)


Till bloggens startsida