Hoppträning Pelle D.

Jag var väldigt taggad inför gårdagens hoppträning och det var lika kul som jag hade väntat mig!
 
Molly jobbade på bra och var enkel att reglera i tempot och hon blev ju såklart himla glad när hon förstod att vi skulle hoppa. Mina ben var dock inte rikigt med på att vi skulle ha korta hoppläder, jag har ju ridit i dressyrsadeln sedan förra hoppningen, så jag fick typ kramp och blev snabbt trött i musklerna, hehe! Men det gick bra under hoppningen, det var bara uppvärmningen som var lite jobbig.
 
Vi hoppade lite olika studsar och satte ihop det hela till en bana på slutet. Molly gjorde allt jättebra, lite i undertempo bara eftersom jag tycker det är ganska trevligt med det tempot, men vi måste få upp farten lite för nu går det lite väl sakta.
 
Film från träningen:
 
 
 

Ledig helg framför mig

Idag och imorgon har jag stallfria dagar då jag åker till mamma som vanligt :) Det är både skönt med också ganska tråkigt att inte vara i stallet med Molly. Men Molly tycker nog att det är ganska najs med lite vila :)
 
Igår red jag lite lätt i ridhuset för att Molly skulle jobba igenom onsdagens dressyrlektion och inte bli stel. Hon gick fint och lugnt och verkade nöjd med ett lite lättare pass.
 
Jag köpte några begagnade saker av Ditte går också. Ett par Veredus bakskydd,(Hon hade framskydd också, men de var för stora för Molly tyvärr) Sprenger stigbyglar som får sitta på dressyrsadeln och sist ett dressyrschabrak av märket Protector. Det är tänkt att ha som tävlingschabrak :)
 
 

Dressyrträning, 23:e Januari

Träningen idag gick verkligen över förväntan!
 
Jag var mycket kvickare idag och Molly svarade därefter. Hon var bara lite stel och ville inte riktigt släppa efter i nacken och slappna av ordentligt men hon gick ändå väldigt stadigt och fint :) I galoppen så väntade Molly in mig istället för att bara dra iväg hela tiden så det var mycket enklare att rida henne till en bra form när jag inte behövde bromsa hela tiden.
 
Den största skillnaden från förra veckan var nog min egna ridning. Molly går ju bara så bra som jag rider henne, så det är inte konstigt om hon känns oriden om jag inte rider henne ordentligt. Idag så var jag kvick och gjorde inte mina "treminutersförhållingar" som Pelle kallar dem, haha! Istället så tog jag snabba förhållingar och Molly svarade bra de flesta gånger. Häst, ryttare och tränare var alla riktigt nöjda! :D
 
Här är några gamla bilder från september 2011 där Molly också gick väldigt bra. De får representera dagens pass :)


 
 
 

Glad ponny fick hoppa

Igår så byggde jag fram en studs i ridhuset som en väldigt glad Molly fick ta sig över. Carita och Anna skulle också hoppa så de byggde fram två hinder till så vi red på en linje med ett räcke och en mur med 5/6 galoppsprång i mellan.
 
Molly tyckte hoppning var superkul och blev som vanligt knäpphopp-ponny när det är bommar med i ridpasset. Hon är riktigt rolig att rida när hon blir lite "het", haha! Hon försöker att fatta galopp så fort jag kortar upp tyglarna efter skrittpauserna och så fort hon känner att jag ger lite för mycket eftergift så tar hon chansen och ökar farten. Jag kan inte annat än skratta för att hon tycker det är så kul med lite bommar, eftersom jag tycker det är lika kul själv :D
 
Idag försökte jag tömköra men Molly och jag talade inte ett enda ord av samma språk så det gick inget vidare, men så blir det ibland.
 
Imorgon är det dressyrträning för Pelle och det ser jag verkligen fram imot. Det känns som om jag och Molly har jobbat på bra framåt så det borde gå ganska bra imorgon :)
 
Gårdagens hoppning. Jag snodde bilden från Alexandras blogg ;)

Härligt väder!

Både idag och igår har det varit fint väder :D Igår var det lite väl kallt, temperaturen var nästan nere på -20 grader! Idag var det bara -4, så det kändes nästan som sommar i jämförelse.
 
Jag och Molly har ridit på vägen hemma både igår och idag.(Jag försökte rida ut idag, men nedfallna träd och osäkra underlag satte stopp för det, blä!) Molly var fin igår och det kändes som om en del "spärrar" har släppt för både mig och Molly, för det gick ganska bra redan från början. Hon ställde och böjde enklare åt båda hållen än för någon vecka sedan. Samma sak idag, jag har ju känt som om vi tappat typ allt galoppjobb som vi lyckades bygga upp innan hältan, men idag så bevisade Molly motsatsen. Jag kunde korta och länga, inte supermycket, men mer än vad jag trodde. Det känns verkligen att allt finns kvar, jag behöver bara rida mer för att få fram det. Så de senaste dagarnas ridpass har gett mycket inspiritation att fortsätta jobba ännu mera!
 
Eftersom det var så fint väder idag så passade jag på att ta med mig kameran ut i stallet :)
 






 
 
 
 

Ännu en vecka har gått...

...och jag har inte lagt upp ett enda inlägg, hehe :P
 
I tisdags när jag hade insläpp så hade det ju snöat hela dagen så alla hästar hade istappar på sina täcken, haha! Och idag när jag hade insläpp så hade alla hästarna frostmular, jättegulligt :)
 
 
I onsdags så var det hoppträning och det gick ganska bra :) Både Molly och jag är lite sega och har inte kommit igång för träningarna än men det kommer förhoppningsvis vända snart!
 
Inför hoppträningen så klippte jag Mollys man också. Den har ju växt sig lite väl lång. Jag hade gärna haft lång man på Molly om hon hade passat i det, men det gör hon verkligen inte :P Den blev dock lite för kort, som vanligt när jag är där med saxen!
 
Innan: 

Efter:
 
Veckans problem har varit Chindra och Mollys egenvalda hagbyte. Chindra går igenom staketet från lösdriften in i "vuxenhästarnas" hage. Och när hon har haft ner en del av staketet så går Molly över till lösdriften och mumsar på en oändlig hösilagebuffé. Trevligt tycker nog både Chindra och Molly. Mindre trevligt för Mollys diet och tjocka mage. Men det har mest varit Chindra som bytt hage, Molly har bara kommit över två gånger hittils, och jag hoppas det inte blir fler.
Idag slog de dock på stort och tog ner staketet helt på ett ställe så att alla hästarna gick tillsamman och det blev ju en del kaos, men alla verkar ha klarat sig bra, Hibbi har fått ett sår på benet som vi inte riktigt vet hur allvarligt det är än, men det ser inte så jättefarligt ut. Hästarna går ju bra ihop egentligen, det är bara Hibbi som inte riktigt har fått komma in i gänget helt än, så det kan ju uppstå en del problem när de allihopa ska gå i samma hage helt plötsligt.
 
 
Imorgon blir det förhoppningsvis en uteritt om underlaget tillåter det, annars får jag rida på vägen hemma eller i beteshagen :D

Årets första träning

Idag var det dags för årets första träning. Det var dressyr för Pelle D. och det gick bra :) Till en början så var det lite knepigt för både jag och Molly var lite sega. Men när vi båda blev kvickare så släppte det och Molly gick fint! Invigde schabraket jag köpte på globen idag också, det passade jättebra på Molly.
 
 
Igår så hoppade jag och Carita lite i ridhuset. Vi tog fram en studs och ett enkelhinder som vi kunde hoppa på en volt. Molly blev såklart pigg men också väldigt dragig och stark.
 
 
Det märks så tydligt att vi har tappat väldigt mycket styrka och kondition och även vanlig rutin efter hält-uppehållet. Innan hindrerna så drar Molly en del, men hon går lätt att hålla och reglera ändå, men det är efter hinderrna hon dyker och drar iväg och då att det svårt att fånga upp henne igen så att hon kommer upp på bakdelen igen. Även i vanligt markarbete så har hon blivit väldigt seg och trög.
 
Det positiva är att även fast hon känns trög och oriden, så är hon villig att bättra sig. När hältan kom så blev Molly jätteseg och motvillig till att överhuvudtaget göra någonting. Men om vi fortsätter som vi gjorde innan hältan så borde vi kunna träna upp det ganska snabbt igen!

Inte mycket som händer

Det har varit ett par lugna dagar där inte så mycket har hänt, så jag har inte riktigt haft något att skriva om.
 
I tisdags så skrittade jag bara lite barbacka som en liten vila och i onsdags så blev det ridning i rihuset som vanligt. I går så försökte jag att ge mig ut i skogen men vi hann bara komma en liten bit innan jag insåg att underlaget var alldeles för dåligt för att rida på, så det var bara att vända hem och rida i ridhuset igen. Tråkigt att det ska vara så svårt att rida ut för att det har töat så mycket.
 
Idag kommer några kompisar hit och vi ska ha myskväll. Molly har fått nya skor nu på morgonen och henns motion för dagen blir att bjuda på en liten ridtur för mina vänner, så hon kommer nog inte klaga över dagens lätta pass :)
 
Molly var lite närgången idag, men fruktansvärt söt :D

Nyårsaftonsdagen

Gårdagen var en riktigt fullspäckad dag :)
 
Det började med utsläpp av gula stallets hästar. När Molly hade ätit sitt morgonhö så blev det longering för henne med longeringssystem, som jag fått i julklapp. Molly skötte sig riktigt bra och hon arbetade, över förväntan, bra med bakbenen. I galoppen så märkte hon speciellt av den och då blev det mest bockningar och kickningar, men när hon slutade med det så gick hon fin fint :)
 
 
Efter Mollys motion så var det mockning av hela gula stallet och lösdriften. Sedan hann jag snabbt in och äta lunch och städa lite inomhus för att min kompis skulle komma hit. 
 
Sedan så bar det ut till stallet igen för att ta in alla hästar lite tidigare än vanligt för att det inte skulle hinna bli oroliga för fyrverkerierna. Det gick ganska snabbt eftersom det var flera i stallet som kunde ta in sina egna hästar.
 
När stallet var klart så var det bara att göra sig iordning och hämta min kompis vid tåget. Vi hade sedan myskväll framför TV:n blandat med lite stallbesök för att kolla så att hästarna höll sig lugna, vilket de gjorde :)

Till bloggens startsida