Äntligen jobb

Jag har äntligen hittat och fått ett jobb jag tror jag kan trivas med ett tag framöver. Det är stallet jag provjobbade hos i förra veckan. Jag vet inte riktigt vilken dag jag ska börja men troligtvis någon dag denna vecka eller nästa :) Så skönt att få den klumpen ur magen. Dock så är det lite dåligt betalt så jag har inte råd att bo kvar i stugan jag hyr så jag ska prova att flytta hem till pappa igen. Jag hoppas på att det går bra!

Igår så red jag och Molly en sväng i skogen. Molly fick upp ett spår i början av turen och luktade som en blodhund på varje trädgren som hängde in över stigen. Jag misstänkte att den var en av hennes hagkompisar som gått där precis innan oss och det stämde fick jag veta när vi kom tillbaka. Ibland undrar jag faktiskt om Molly har lite hund-DNA när hon spårar så mycket som hon gör, hehe! När vi kom ut från första skogspartiet så ville Molly vända hem igen men jag bad henne fortsätta och sen så hittade hon en gammal stig som hon själv följde genom skogen. Den var knappt synlig imellanåt men riktigt mysig och sedan hittade hon ut till en stig vi ridit på förut. Vi red sen ett varv på grusvägen och travade en del och sen så red vi hem igen.

Lite krafftfoder och strech och sen ut i hagen igen. Stoflocken fick gå ut på en ny äng igår så Molly kommer väl rulla fram idag :P Får ta en lång framskrittning och sen fortsätta med travjobbet så kanske hon bränner lite fett utan att anstränga sina framben för mycket :)

 
Molly och Ella

Träna att gå in från hagen

Igår blev det hjärngympa, speciellt för mig, men också kanske lite för Molly.

Molly har nämligen inte varit så intresserad av att följa med mig in från hagen de senaste dagarna och jag känner att en förändring i mitt beteende är på sin plats! Så igår provade jag en metod som verkar funka hyffsat bra.

Jag gick ut till hagen och fram till Molly men stannade ca 5 meter ifrån henne. Då vände jag bort huvudet från Molly och satte mig sedan på huk med huvudet fortsatt bortvänt från Molly och kollade lite neråt mot marken. Skiftade att ha huvudet åt både höger och vänster bortvänt från Molly och väntade. Tillslut så vart Molly tillräckligt nyfiken och kom fram till mig. Så fick hon godisbelöning och så kliade jag henne.

Sedan tränade vi att ta på grimman och sedan vidare till att gå med mig genom hagen till grinden utan att jag skulle dra i grimskaftet. Fortsatte med att kolla bortåt och neråt från Molly och uppmuntrade henne muntligt att följa med mig. Hon fick belöning när hon gick och vi kom till slut ut ur hagen, även fast det tog sin tid. Så jag tycker träningingen vart lyckad!

Vi gjorde samma sak idag igen och det gick lika bra som igår. Fast det hann komma fram tre hästar till mig när jag satt på huk innan Molly tyckte att jag var intressant att hälsa på :P

Jag skulle ju kunna bara klampa in i hagen, sätta på Molly hennes grimma och sedan smacka på henne och få med henne på direkten. Men jag vill hellre få med mig Molly för att hon vill det, inte för att jag säger att hon måste det. Det är första steget för ett bättre band oss i mellan. Jag tror dock jag skulle behöva läsa eller kolla på youtube efter några bra övningar jag kan prova med Molly för att få henne mer nyfiken. Får se om jag hittar nåt spännande :)

På jobbet

Idag är det jobb på tryckeriet igen. Lunchpaus nu och förhoppningsvis slutar vi senast kl 15.

Gårdagen blev helt fullspäckad. Åkte till mamma på förmiddagen och stannde tills fyra och sedan åkte jag direkt till molly och sen vidare till pappa för att åka och bilcruisa stan. Så jag kom inte hem förens kl halv ett på natten och då stöp jag i sängen eftersom jag skulle gå upp halv sju. 

Igår blev det bara hjärngympa för mig och molly, berättar mer om det senare :)


En morgon i hagen förra helgen


Mör i kroppen

Jobbade idag också och är helt mör i kroppen nu. Det är många hästar som ska ledas fram och tillbaka till hagen och boxen och många höpåsar ska fyllas och bäras ut så nu är mina fötter färdiga för dagen :P

Molly fick som lovat en vilodag. Jag gick ut till henne och tricktränade lite med mycket morotsberöm. Hon ville sen bli lite kliad på bogen men inte särskilt mycket så sen återgick hon till ätandet.

Jag satte mig en stund i gräset och bara tog det lugnt och andades ut mina irritationer över en lömsk människa och det blev faktiskt lite bättre. Det började regna efter en lite stund så då sa jag hej då till Molly och åkte hem.

Nu tänkte jag kolla på film och försöka att inte somna, hehe :)
 

Hennes öga ser lite demoniskt ut, men hon kollar bara framåt ;)


Lång dag

Jag provjobbade i ett stall idag och ska göra det imorgon igen. Det ligger precis i närheten av det stallet som Molly står i så efter jobbet så åkte jag direkt till Molly och så red vi ut med Caneebo & Brittis och Shiney & Kattis.

Molly var inte alls på humör på att rida idag och hon blev irriterad på mig redan i hagen för att jag bad henne komma med in. Men jag hade lovat Britts att rida ut med henne så nu har jag lovat Molly att hon ska få vila imorgon. Då ska jag bara muta henne med lite godisar i hagen och klia henne om hon känner för det :)

Lite kort inlägg idag men jag orkar inte redigera bilderna från ihopsläppet igår :P Släppet gick i alla fall bra även om Molly var lite tjurig och skulle gå i mellan en del.

 

Pretty in pink

 




Araben Ava

Kvällsrunda

Det blev en ridtur på lite över en timme nu på kvällen. Travade lite grann och red lite off-road i blåbärsriset och ut i kalhygget och sen hem igen. Molly var väldigt matstressad och skulle äta hela tiden, eller gå hem. Inge jätterolig var hon men ibland kan hon vara på det viset. Hon fick äta lite tistlar på vägen och så fick hon beta en stund när vi nästan var tillbaka vid stallet. Inget mer spännande än så idag :P

Får se vad vi hittar på imorgon. Det ska vara ihopsläpp i stohagen med en ny häst så det blir förhoppningsvis lite fina bilder från det :)

Nu ska jag nörda StarStable en stund och sedan sova :)


En sämre vy kan man ha :)


I Mollys huvud

Här kommer några av svaren på frågorna jag hade till Molly;
(Om du som läser inte tror på detta med djurkommunikation så gör det inget, men håll det för dig själv i så fall :) )

Gillar Molly sitt namn?
-Hon gillar sitt namn väldigt mycket :)

Jag har hört att Molly ibland typ flåsar/ har lite svårt med andningen och undrar om det bara har med ansträning eller kanske damm att göra.
-Det har troligare med allergier att göra och M skulle kolla upp ett bra tillskott hon kände till som kanske skulle hjälpa till mot detta.

Molly gillar att ha täcken vintertid fick jag lära mig förra vintern när hon stod installad och hade både inne- och utetäcke även fast hon inte var klippt(Jag tycker själv att det är onödigt med en massa täcken på hästar men det var tydligt att Molly ville ha täckena så jag fick helt enkelt lyda). Så jag undrade nu när hon ska gå på lösdrift om hon vill ha täcke på sig och om jag ska klippa henne eller inte då?
-Molly vill väldigt gärna ha täcke på sig eftersom hon är en frusen häst, hon vill dock inte klippas. Ett täcke med magplatta är en väldigt bra ide för hennes känsliga mage.

 En frusen ponnymule :)
Vill Molly ha föl?
-Hon har inte tänkt så mycket på det.

Föredrar Molly bett eller bettlöst?
-Bettlöst.

Vad tycker Molly är kul att göra?
-Molly tycker det är kul att bada! Hoppa låga hinder är kul och rida markarbete(Molly kallar dressyr för markarbete. Ridit dressyr är enligt Molly något vi aldrig har gjort, men hon har sett andra hästar som gått dressyr och det ser inte särskilt trevligt ut tycker hon.) i lagom mängd, så som vi gör nu.


Molly i markarbete 2012. Hon är ju faktiskt en hopphäst, och hopphästar går väl inte dressyr heller, haha! :P
 



En klippa

Idag fick jag verkligen känna mig stolt över Molly när vi red ut i skogen i sällskap av Brittis och Caneebo. Caneebo var väldigt stressad när vi skulle rida ut och gick och småtaktade under typ halva ridturen, vi träffade på en hingst och det var även några andra från stallet som gick iväg från stallet samtidigt som oss men åt ett annat håll. Och Molly höll sig ändå helt lugn. Hon kunde typ inte brytt sig mindre. Kan jag vara stoltare eller!? :D Hon hade visserligen en väldigt energisk skritt men hon kändes absolut inte stressad. Hennes lugn smittade till slut av sig på Caneebo som då också kunde slappna av.

Det var dock en annan femma när vi kom tillbaka till stallet och jag ville trava lite på ridbanan eftersom vi bara hade skrittat i skogen. Det tyckte inte Molly var någon jätteintressant ide så hon gick väl mest och var krokig åt alla håll och kanter och stirrade lite på olika saker. Men jag höll bara lugnet och red runt lite och försökte att få henne att slappne av. Hon gick hyffsat bra bitvis så jag är nöjd :) Sedan skrittade vi av och så fick hon gå in i stallet, äta mat, smörja mulen och sedan ut i hagen igen.

Det kan inte gå bra alla dagar men idag var hon en riktig klippa till häst! Får väl se om det blir rodeo imorgon istället som kompensation ;D


Från vänster; Shiney, Ella, Molly, Ava och Beja närmast kameran :)


Statisk elektricitet

Jobbade på tryckeriet idag och fy fasiken vad statisk jag blev. Jag och en till jobbade med att sätt ett skyddsmaterial på stora plastskivor och varje gång man drog i plasten så blev man helt statisk och fick stötar hela tiden. Och ju längre dagen gick, ju mer stötar blev det eftersom hela bordet vi jobbade på blev också statiskt, haha!

Nu är jag hemma och har precis kollat ett avsnitt av Heroes och ska sitta och slöa en stund till, kanske spela lite StarStable innan jag åker till stallet och tar hand om min älskade fux :)

 


Nöjd huggorm

Det blev en lång dag idag och nu är jag helt slut i hjärnan men så nöjd :)

Molly fick behandling i ländryggen och laser i länd och lite olika ställen på frambenen. Det visade sig tydligt under behandlingen att det var en del som släppte för Molly var riktigt bitsk imellanåt. Men hon höll sina tänder till sig själv som tur var och vi fick hålla oss utan bitmärken. Att tillägga för de som inte känner Molly är att hon aldrig bits, hon brukar bara "säga till" om jag typ kliar henne på fel ställen men hon bits inte. Men efteråt så vart hon jättenöjd och trött. Det ska bli riktigt spännande och se om vi märker någon förbättring :)

M frågade även Molly alla mina tusen frågor, hehe, och jag fick bra svar. Frågorna och svaren kommer i nya inlägg :)

 

Dags för pratstund

Idag ska äntligen M komma och behandla Molly och hon kan även kommunicera med djur så jag har laddat upp med massa frågor :D Senast hon var och behandlade Molly var i februari tror jag och då var Molly så fin att hon inte behövde behandlas. Molly var bara orolig att jag skulle vara besviken för att hon inte känner att hon håller för att kunna hoppa nåt värst mycket eller högt i framtiden. Men det är såklart inte så, jag vill ha Molly oavsett om hon kan hoppa eller inte <3

 
 



Envishet vs. tålamod

Igår var jag i stallet mitt på dagen. I värmen. Blä! Jag avskyr värme men jag skulle träffa några vänner på kvällen så det blev stallet på dagen. Jag skulle ju kunnat åka dit på morgonen men Molly sover nästan alltid någon gång mellan typ kl 8-11. Och då vill hon ju såklart inte gå ut från hagen och jobba.

Men nu fick jag i alla fall med mig en hyffsat motvillig fux från hagen och så gick vi på en liten promenad med fokus på att Molly skulle följa med av vilja och inte för att jag drar i grimskaftet. Och det är inte helt lätt för mig. Jag tycker det är så himla tråkigt att stå och vänta på att Molly ska stå och stirra på ingenting och sedan fråga om vi ska gå hemåt istället för att sedan gå några meter åt rätt riktning och sedan upprepa proceduren. Vi har mycket att jobba på om vi säger så :) Framförallt jag har mycket att jobba med.

Jag är typ världens envisaste men jag har inte riktigt lika bra tålamod. Och när vi är ute och går så vill jag just det, att gå. Men jag förstår ju också att Molly vill kolla runt när vi är ute och går. Men jag tycker hon kan göra det samtidigt som vi går :D Men det kommer nog förhoppningsvis med tiden. Det enda kravet jag har när vi är ute och går för att vi ska komma någonstans är att hon får inte beta om jag inte säger att hon får det, för annars skulle vi inte komma någonstans alls, haha!

I skogen så går Molly på bättre så där går det lite snabbare. När vi kom tillbaka till stallet så gick vi in på ridbanan och tränade lite på bergsgeten och att buga. Vi har väldigt svårt för dessa två trick. För att göra bergsgeten så behöver jag ställa en pall framför Molly så att hon inte ska gå framåt och då fattar hon kommandot och ställer ihop benen utan att gå framåt med frambenen. Men tar vi bort pallen så fattar hon inte alls.

Bugan är ännu svårare. Molly lyfter på benet när jag ber henne och så följer hon moroten ner men hon backar inte med bakbenen så hon kan inte ställa ner frambenet för då gör hon nog en kullerbytta, hehe :P Att använda en halsring för att backa henne funkar inte heller för då blir hon sur. Det är helt enkelt bara till att fortsätta öva varje dag så kanske poletten plötsligt faller ner någon dag :)

Bild från förra helgen när vi bytta hage till hästarna.

Heartbreak is your game







 

Won't you be my problem







 

I'll come closer












Vita skimmeln: Ava, Skimmel med grimma; Bella(Beja) Skäcken: Ella, Fuxen: Molly

Sunny days










 

Odramatiska hästar

Vi släppte ihop en nya häst i flocken igår och det var väldigt odramatiskt. Jag som hade hoppats på massa bra galoppbilder och så fick jag typ tre roliga bilder och resten så betade de. Men jag redigerade bilderna litegrann så de blev lite mer spännande i alla fall :) Bella har även fått komma tillbaka efter några dagars bantning och sen lite senare på kvällen så fick även Lavenca komma tillbaka till flocken.

Redigeringen är inspirerad av Josäfin :)





Den vita skimmeln är nya hästen Ava, den andra skimmeln med grimma är Bella(uttalas Beja eftersom hon är spansk) och sen min fina Molly(fast hon ser ut som en mupp i översta bilden, haha!)

Kvällsdopp

Igår kväll så tog jag reda på hur man rider till en sjö i närheten så jag och Molly begav oss iväg själva på en långtur :) Ridturen tog nästan 2 timmar och det var riktigt mysigt! 

Det var grusväg i princip hela vägen med varierande mjukhet så vi travade och galopperade litegrann där vi kunde och skrittade när det var för hårt. Det fanns dessutom massor av vägar som gick ut från vägen vi red på så nu har vi ännu mer att utforska.

När vi kom fram till sjön så var vi helt själva, jätteskönt :) Det stod en typ barn-rutschkana mitt i vattnet som jag trodde Molly skulle bli livrädd för men den var tydligen inte så farlig. Vi plaskade runt i vattnet en stund, med betoning på plaska för Molly tycker det är jättekul att slå med frambenet i vattnet så det stänker så mycket som möjligt. Vi kunde inte bada helt och hållet idag eftersom jag hade sadel och mobilen i fickan. Sedan var vi ju ensamma också så jag vill hellre ha sällskap när Molly och jag ska simma för första gången, för det har vi inte gjort tidigare. Men det är flera i stallet som vill rida till vattnet så vi kan nog få sällskap om vi rider dit snart igen :D

När vi red hem igen så hade Molly såklart ännu mer energi eftersom vi var påväg hemåt så hon fick galoppera ordentligt i en lång backe och va hon tog i, haha! Det är så skönt att kunna låta henne galoppera så snabbt hon vill utan att hon bockar. Uppförsbackar är väldigt effektiva :D Sen så försökte jag få Molly att ta det lite lugnt och trava i normalt takt. Det gick hyffsat. Hon fick ett lite ryck med "vi blir förföljda" på slutet och gick jättehetsigt men hon höll sig ändå i skinnet och så lugnade hon ner sig lite när vi var i närheten av stallet. Lite stretching och krafftfoder på det och sedan ut i hagen igen :)

Idag så ska en ny häst släppas ihop med stoflocken så det blir väl dagens aktivitet för Molly. Vi kanske tricktränar lite också om Molly känner för det.





Sandstranden var inte alls helt magiskt fin och vattnet helt kristallklart :D

Naptime







 

Diverse traktorstigar

Igår blev det promenad för mig och Molly. Vi provade lite nya vägar som såg ut som gamla traktorvägar men vissa var nyare än andra om man säger så. Vi fick gå ut på en äng vid ett tilfälle där vägen tog slut och jag hoppas att det inte var en åkermark, vi höll oss i alla fall i kanten så det borde inte vara någon fara. Sedan hittade vi tillbaka till ridstigen som jag misstänkte att vi skulle göra, och så gick vi hem igen. Lagom varmt och svettigt även fast vi gick iväg vid halv åtta på kvällen...

Jag hoppas det är lite svalare ikväll för jag hade tänkt att vi skulle rida ut. Fast jag är också lite sugen på att trickträna. Får se om vi kombinerar del hela kanske :)



Bild från när vi flyttade till nya stallet
 

Blue Skies








Molly i förmiddags.
Jag kan inte låta bli att charmas om och om igen...

I hagen, Ella & Molly

 


 
Ella och Molly i hagen i morse.

Ella var rädd för min kamera och Molly ville bara att jag skulle klia henne, jag gjorde det litegrann men när jag slutade så var jag inte intressant längre så då gick hon bestämt iväg igen, haha!

Till bloggens startsida