Dressyrarbete

Idag red jag Molly i ridhuset. Hon kändes riktigt framåt och arbetsvillig så jag försökte rida som vi brukar rida på dressyträningarna. Det gick verkligen bra :D
 
Molly gick fram bra och tog förhållningar bra. Hon var lite knepig att få i en bra ställning i halsen. Hon ville gära gå rak eller trycka ut bogen men det gick att rida igenom de flesta gånger.
 
Gjorde lite svaga öppnor och slutor, förvänd galopp som hon tyckte var jobbigt och så satt jag ner och jobbade för att få henne ordentligt mellan skänklarna i traven. Allt gick toppen!
 
Vi red inte allt för länge för imorgon tänkte jag rida lite hårdare då jag tänkte att vi skulle hoppa lite banhoppning. Om dagens energi håller i sig så lär hoppningen gå lika galant :)
 
Bild från senaste fotograferingen :)

Nytt flugtäcke

I förra veckan så köpte jag ett nytt flugtäcke till Molly. Strömsbergsgård hade rea på ett av amigos flugtäcken så jag slog till och idag fick hon ha på det för första gången. Det satt bra, kanske något långt över rumpan och halsen är ju som vanligt för lång för Molly, haha :P Jag har hört att det inte är så hållbart så vi får väl se hur länge det är helt...
 
Glans-häst!
Molly njöt av en kall drink imorse :)

Dagens pigga Molly

Molly var faktiskt pigg när vi red idag!

Vi höll till på utebanan och jag tänkte bara rida lite lugnt eftersom hon inte reds igår. Men när jag gav henne skrittpauser på lång tygel så började hon trava av sig själv, haha! Så jag red lite mer än jag hade tänkt och så fick hon springa av sig i galoppen och hon verkade tycka att det var kul :)

Det var verkligen kul att rida när hon själv ville springa istället för att ta det lugnt. Jag kunde inte låta bli att skratta åt henne, hon brukar ju inte vara såhär pigg i vanliga fall.

Så nu får vi se om det håller i sig till imorgon eller om piggheten var en engångsförteelse ;)

 

 

Till bloggens startsida