Årets första träning

Idag var det dags för årets första träning. Det var dressyr för Pelle D. och det gick bra :) Till en början så var det lite knepigt för både jag och Molly var lite sega. Men när vi båda blev kvickare så släppte det och Molly gick fint! Invigde schabraket jag köpte på globen idag också, det passade jättebra på Molly.
 
 
Igår så hoppade jag och Carita lite i ridhuset. Vi tog fram en studs och ett enkelhinder som vi kunde hoppa på en volt. Molly blev såklart pigg men också väldigt dragig och stark.
 
 
Det märks så tydligt att vi har tappat väldigt mycket styrka och kondition och även vanlig rutin efter hält-uppehållet. Innan hindrerna så drar Molly en del, men hon går lätt att hålla och reglera ändå, men det är efter hinderrna hon dyker och drar iväg och då att det svårt att fånga upp henne igen så att hon kommer upp på bakdelen igen. Även i vanligt markarbete så har hon blivit väldigt seg och trög.
 
Det positiva är att även fast hon känns trög och oriden, så är hon villig att bättra sig. När hältan kom så blev Molly jätteseg och motvillig till att överhuvudtaget göra någonting. Men om vi fortsätter som vi gjorde innan hältan så borde vi kunna träna upp det ganska snabbt igen!


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Till bloggens startsida